Főmenü

Főoldal

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Referenciáink

Termékeink

SNIFFER

Videók

Allegro

NetVCR


Downloads


Események

Packet Broker szakmai nap: 2022. augusztus 29.

Online Wireshark tanfolyam: 2022. november 9-10.


Allegro bemutató: 2022. szeptember 8.

Schoeller Network Control Hungary Schoeller Network Control Hungary Kft.
Tel: +36-1-356 0043; Fax: +36-1-202 6086; info@schoeller.hu


Szolgáltatásaink

Számítógéphálózatok felmérése, hibakeresés

"Lassú a hálózat", "megint rossz volt a hálózat" és ehhez hasonló megjegyzések csaknem naponta érkeznek a számítógépes hálózatot karbantartó szakemberekhez a felhasználóktól. Tapasztalatunk szerint az esetek többségében a bírálat nem jogos, mert a felhasználó szintjén valóban jelentkező probléma oka nem a hálózat, hanem az alkalmazói szoftver, egy-egy lassú állomás, rossz paraméter beállítás, stb. A hiba megtalálása vagy a hálózat bizonyító erejű minősítése azonban megfelelő műszerek nélkül nem lehetséges. Mi rendelkezünk műszerrel, tapasztalattal, így el tudjuk látni a feladatot. Előnyünk az is, hogy a teljes informatikai rendszer egyetlen komponensében sem vagyunk érdekeltek, így nem titkoljuk el, ha a hálózati eszközökkel van gond, de számunkra az sem probléma, ha az alkalmazói szoftver rossz hatásfokú, esetleg a szerver gép teljesítménye kicsi az adott feladathoz.

Informatikai rendszerek optimálása

Egy intézmény informatikai rendszere sok komponensből - szerverekből, munkaállomásokból, hálózatépítő eszközökből, alapszoftverekből, alkalmazói szoftverekből, stb. - áll, van azonban egy közös pont, ahol mindegyik komponens működéséről képet kaphatunk: a hálózat. Ha tehát képesek vagyunk jól értelmezni a hálózati forgalom sajátosságait (forgalom telítettsége, csomagméretek, válaszidők, ismétlések, stb.) akkor meg tudjuk találni a szűk keresztmetszeteket és fel tudjuk gyorsítani a teljes rendszert. Műszeres felmérés hiányában csak ötleteink lehetnek, melyek esetleg fölösleges - a problémát megoldani nem tudó - beruházásokhoz vezetnek. Cégünk olyan elemző szoftverekkel és műszerekkel rendelkezik, melyek segítségével kétséget kizáró módon tudjuk meghatározni a szükséges változtatás, fejlesztés irányait.

Hálózatvédelmi szakvélemény

Az intézmények számára létfontosságú informatikai rendszer adatait többféle veszély fenyegeti. Megsérülhetnek az adatok valamilyen meghibásodás következtében (pl. diszk hiba, rossz időben bekövetkezett feszültségkimaradás, esetleges katasztrófa - víz, tűz stb. - ), de fel kell készülnünk szándékos rongálásra vagy az adatok eltulajdonítására is. A kockázat jelentősen megnövekedett a hálózatok elterjedésével. A felmerülő biztonsági problémák elhárítása csak alaposan végiggondolt, a személyi és fizikai védelemet biztosító szabályok megfogalmazásával, valamint különféle behatolás és vírusvédelmi eszközök, rejtjelezési eljárások, virtuális magánhálózatokat realizáló berendezések alkalmazásával biztosítható.

Alábbi szolgáltatásaink ebben nyújtanak segítséget :
- Teljeskörű biztonsági felmérés: szerver(ek)től a teljes rendszerig, az alapelvektől a gyakorlati tanácsokig
- Külső veszélyek felmérése: támadási szimulációk, "social engineering" , forgalom elemzés
- Belső veszélyek: fizikai védettség, jelszó értékelés, önhibán kívüli adatvesztés, megosztott mappák védelme
- Beruházási, fejlesztési tanácsok
- Katasztrófa elhárítási terv
A témával kapcsolatos konzultációkat illetve a felmérések eredményét tükröző jegyzőkönyvet kívánság szerint magyarul vagy angolul biztosítjuk

Hálózattervezés, konzultáció

A mai számítógéphálózatok - LAN és WAN esetében is - mind a mennyiség mind pedig a forgalom összetétele szempontjából jóval bonyolultabb feladatot látnak el mint elődeik. Ez egyben azt is jelenti, hogy már a követelmények megfogalmazása sem egyszerű, a tapasztalaton és szaktudáson túl az állandó fejlődés hozta új lehetőségek ismeretét, mérésekkel alátámasztott forgalmi igények definiálását is feltételezi. A hálózati eszközöket forgalmazó cégek - jó esetben - meg tudják ugyan oldani ezt a feladatot, ugyanakkor az ő szakembereik véleményét óhatatlanul meghatározza az általuk képviselt gyártók eszközpalettája. Mivel cégünk már nem foglalkozik hálózatépítéssel, így lehetőségünk van a feladat tisztán műszaki szempontok szerinti megközelítésre.

Oktatás - Sniffer University

Személyi háttererünkből fakadóan rendelkezünk oktatói múlttal és tapasztalattal, ehhez járul hosszú távú Snifferes kapcsolatunk. Mindez lehetővé teszi saját tanfolyamok ill.az ún. "Sniffer University" sorozat egyes elemeinek megtartását. Anyavállalatunk munkatársai között több vizsgázott oktató is van, így palettánkat angol nyelvű szemináriumokkal tudjuk bővíteni. A közeljövőben tartandó szemináriumunkat megtalálja a szemináriumok oldalon.

Optikai hálózatépítés

Ez a terület még ma is drága berendezések használatát és speciális gyakorlatot igényel. Mi mindkettővel - és jól hangzó referenciákkal - rendelkezünk, így vállalunk optikai hálózatépítést.

Kapcsolatok
 • Schoeller Network Control GmbH


  Riverbed

  NetAlly

  NIKSUN

  NetScout

  Allegro

  F5

  Gigamon

 • Újdonságok
 • Riverbed


 • Allegro • Vissza
   
  Schoeller Network Control Hungary Kft, 1122 Budapest Abos u. 16.
  Tel: +36-1-356 0043 Fax: +36-1-202 6086
  mailto:info@schoeller.hu