Főmenü

Főoldal

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Referenciáink

Termékeink

SNIFFER

Videók

Allegro

NetVCR


Downloads


Események

Packet Broker szakmai nap: 2022. augusztus 29.

Online Wireshark tanfolyam: 2022. november 9-10.


Allegro bemutató: 2022. szeptember 8.

Schoeller Network Control Hungary Schoeller Network Control Hungary Kft.
Tel: +36-1-356 0043; Fax: +36-1-202 6086; info@schoeller.hu
Meghívó

 

Packet Broker szakmai délután

2021.07.29.

Budapest

Mind az információ biztonság, mind a hálózati forgalom elemzésének lehetősége igényli hálózati szegmensek forgalmához való hozzáférést. A kapcsolt Ethernet hálózatokon ez nem is egyszerű dolog, gondoskodni kell a forgalom "kitereléséről", és ez csak korlátozott számban, jogosítványok birtokában és esetleg másokkal való konfliktusok leküzdésével oldható meg. Külön problémát jelent az, ha a megfigyelő eszközeink kapacitása kisebb, mint a hálózati port sebessége, és eszközünk nem képes megbirkózni a feladattal még akkor sem, ha a forgalomnak csupán kis részére - pl. a VoIP forgalomra - lenne kíváncsi. A fordított helyzet is könnyen előállhat, lehet, hogy egy nagykapacitású berendezést egyszerre csak egyetlen szegmens megfigyelésére használhatunk, holott képes lenne több szegmens összefogott forgalmát is vizsgálni. A fenti esetek mindegyike - és még sok más helyzet - könnyen megoldható az ún. "Packet Broker" (matrix kapcsoló, intelligens TAP .) eszközök segítségével. Ezek az eszközök kívülről leginkább egy Ethernet switch-hez hasonlítanak. "Bemeneti" portjaikat ráköthetjük a kritikus szegmensekbe illesztett TAP eszközök monitor portjára vagy az Ethernet kapcsolók kiterelő (SPAN) portjára, míg "kimenő" portjaikat a megfigyelő eszközeinkkel kell összekötni. Ettől kezdve felhasználói parancsok segítségével határozhatjuk meg, hogy a "bejövő" teljes forgalom mely része kerüljön melyik "kimenő" portra. Van mód az "átfolyó" forgalom kezelésére is.

Az évek alatt az eszközök persze sokat fejlődtek, és ma már a dolog távolról sem ilyen egyszerű. A Packet Broker berendezések igen komplexek, sokféle funkciót hajtanak végre és segítségükkel optimálisan ki tudjuk használni meglévő megfigyelő berendezéseinket.

Mi több ilyen eszköz gyártójával kapcsolatban vagyunk, és megítélésünk szerint talán a legtöbb funkcióval a GigaMon cég berendezései rendelkeznek, ezért az ő műszaki szakemberüket kértük fel egy előadás megtartására. A kollégát régóta ismerjük, nemcsak szakértője a témának, de jó előadó is.

Bemutató ideje: 2021. 07. 29. 14:30-16:00

Bemutató helye: 1122. Budapest, Abos u. 16.

 

Szendrényi Tibor

Schoeller Network Control Hungary Kft.

szt@schoeller.hu

tel.: 3560043

 


 

 

 

Kapcsolatok
 • Schoeller Network Control GmbH


  Riverbed

  NetAlly

  NIKSUN

  NetScout

  Allegro

  F5

  Gigamon

 • Újdonságok
 • Riverbed


 • Allegro • Vissza
   
  Schoeller Network Control Hungary Kft, 1122 Budapest Abos u. 16.
  Tel: +36-1-356 0043 Fax: +36-1-202 6086
  mailto:info@schoeller.hu